Spring naar inhoud

Jij verdeelt € 40.000,- over de beste plannen

Om bewoners meer zeggenschap te geven én omdat bewoners zelf weten wat er nodig is in hun wijk, stelt de gemeente € 40.000,- beschikbaar. Bewoners bepalen wat zij met dit bedrag voor de wijk willen doen. De gemeente heeft vier thema’s geselecteerd waarbinnen je een plan kan indienen tot en met 13 december. 

De 4 thema's voor Benoordenhout Begroot

1. Sport en spel

Ruimte voor sport en spel is belangrijk voor vitale en gezonde wijkbewoners. Een plek waar kinderen, maar ook volwassenen, lekker kunnen bewegen in de open buitenlucht. Heb jij ideeën over sport- en spelelementen in de wijk? Laat het weten en dien je plan in. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een sportparcours door de wijk voor jong en oud of extra speelapparatuur voor volwassenen en verbetering van bestaande speelplekken in de wijk. Alle ideeën voor een leukere en sportievere leefomgeving zijn welkom. 

Bekijk de plannen

2. Op straat

Vind jij dat de buitenruimte in Benoordenhout mooier kan? Met bijvoorbeeld meer bankjes, een muurfoto of het beschilderen van een elektriciteitshuisje? Of mis je bepaalde elementen in de openbare ruimten? Wie weet heb jij wel een leuke manier bedacht om de wijk schoner of veiliger te maken of om het zo te houden. Dus dien nu je plan in voor een schonere, veiligere of mooiere straat! 

Bekijk de plannen

3. Groen

Voldoende groen is belangrijk voor een aantrekkelijke en gezonde leefomgeving. Heb je een goed idee om Benoordenhout groener of duurzamer te maken? Denk bijvoorbeeld aan het aanleggen van geveltuintjes of een buurtmoestuin, het vergroenen van daken of boomspiegels of het plaatsen van plantenbakken. Gebruik je kennis en creativiteit. Alle ideeën zijn welkom! 

Bekijk de plannen

4. Overige

Heb je een ander idee voor Benoordenhout? Eentje die niet past binnen de thema's sport en spel, op straat en groen? Dan horen we die ook graag! Misschien heb je een goed idee om meer verbondenheid te creëren in de buurt. Of heb je bedacht hoe inwoners hun wijk nog beter leren kennen. Gebruik je creativiteit!

Bekijk de plannen

Wat gebeurt er al in Benoordenhout?

Thema: Sport en spel

 • Varen op de Neuhuyskade

  Voor de jeugd zijn een kano en kayak aangeschaft waarmee op mooie zomerse dagen veilig in de wateren gepeddeld kan worden. Dit is tot stand gekomen door inspanningen van wijkbewoners, het stadsdeelkantoor en de wijkvereniging.

 • Haagse Dierentuin

  Middels een app kun je een interactieve speurtocht doen door Benoordenhout! Met de app maak je een wandeling door de wijk en verzamel je verschillende dieren voor de nieuwe Haagse Dierentuin. Deze app is gecreëerd door een wijkbewoner.

Thema: Op straat

 • Bernardusschool

  In Benoordenhout heeft sinds enkele jaren een schoolklusteam opgericht. Wekelijks gaan de klassen van het schoolklusteam de straat op om verschillende klussen te doen voor de buitenruimte. Er wordt met de kinderen zwerfafval opgeraapt en ook de jeu de boulesbaan wordt regelmatig aangeharkt en van blad ontzien, zodat hier fijn op gespeeld kan worden. Bij de ouderenflats tegenover de school wordt ook het glasproject gedaan, waarbij de kinderen glas ophalen bij de bewoners zodat zij hiermee niet hoeven te sjouwen. De leerlingen zijn actief bezig, en de wijk wordt er een stukje netter van. Win-win dus!

Thema: Groen

 • Het Rosarium Benoordenhout

  In het Rosarium Benoordenhout aan de Wassenaarseweg is een vrijwilliger actief met het onderhoud van de rozen. Dit gebeurt vaak samen met buurtgenoten, waarmee hij grotere klussen gezamenlijk oppakt. De roos is een plantensoort die veel aandacht en onderhoud nodig heeft. Het is voor de gemeente vaak lastig om dit zorgvuldig uit te voeren. Door de hulp van de bewoners die er veel liefde en aandacht in steken ziet het rosarium er altijd verzorgd uit.

Login om verder te gaanAnnuleren