Spring naar inhoud

Veelgestelde vragen

In het kort

Heb je vragen over het gebruik van Benoordenhout Begroot? Kijk dan eerst of je vraag op deze pagina beantwoord wordt.

Staat het antwoord op je vraag er niet tussen? Stuur dan een e-mail naar benoordenhoutbegroot@denhaag.nl. Je krijgt zo snel mogelijk antwoord.

Waar vind ik de uitslag en hoe is die bepaald?

Op 9 april 2021 is de uitslag bekendgemaakt. De uitslag staat op de pagina uitslag.

Hoe is deze uitslag tot stand gekomen?

Van 27 februari 2021 t/m 28 maart 2021 konden alle bewoners van Benoordenhout van 12 jaar en ouder hun favoriete plannen voor Benoordenhout uitkiezen voor een totaalbedrag van € 40.000,-. Met een persoonlijke stemcode die bewoners per brief ontvingen, konden zij op deze website stemmen op plannen. De plannen die het vaakst zijn gekozen en die samen maximaal € 40.000,- zijn, worden uitgevoerd.

Hoe is de berekening precies gemaakt?

Het wijkbudget van € 40.000,- wordt gevuld met de plannen die de meeste stemmen hebben gekregen, totdat het budget op is. Op de pagina  uitslag zie je dat de 9 winnende plannen niet het volledige budget van € 40.000,- benutten. Dit komt doordat een van de plannen met de meeste stemmen niet meer binnen het budget van €40.000,- past. Vervolgens kijken we op de lijst naar het eerste plan dat wel uitgevoerd kan worden binnen het budget. Daarom staat het plan “Bankjes op de Breiterlaan” wel tussen de winnende plannen, en “Een natuurwaterspeeltuin” niet. Voor het resterende bedrag kan er nog een plan gerealiseerd worden. Echter heeft dit plan aanzienlijk minder stemmen dan de andere winnende plannen. Daarom is besloten om het resterende bedrag van €3.500,- te gebruiken als buffer. Mocht er alsnog budget beschikbaar zijn na uitvoer van de plannen, dan zal er gekeken worden of er een extra plan uitgevoerd kan worden.

Krijgen de indieners van de winnende plannen het bedrag meteen op hun rekening gestort?

Nee. Eerst wordt gekeken wie het plan gaat realiseren. In sommige gevallen is dat de gemeente, in andere gevallen een bedrijf, bewoner of een maatschappelijke organisatie. Dat hangt helemaal af van de aard van het plan. De gemeente kan het bedrag alleen uitkeren aan een rechtspersoon, bijvoorbeeld een bedrijf of maatschappelijke instelling en niet rechtstreeks aan een bewoner. Indien een bewoner zelf de uitvoerende partij van het winnende plan is, zal het bedrag via Wijkvereniging Benoordenhout worden uitgekeerd.

Ik wil graag een plan indienen voor een andere wijk in Stadsdeel Haagse Hout. Kan dat?

Leuk dat je zo enthousiast bent over Benoordenhout Begroot. Dat zijn wij ook! Benoordenhout is de derde wijk in het stadsdeel met een eigen wijkbudget. Eerder kregen Bezuidenhout-West en Bezuidenhout een eigen wijkbudget. Hierna komt in 2021 ook Mariahoeve aan de beurt.

Ook los van het wijkbudget helpen wij je graag om je initiatief verder te helpen. Zo kijken wij of je idee uitvoerbaar is en of het in aanmerking komt voor een  activiteitensubsidie.

Hoe veilig is deze site?

Benoordenhout Begroot neemt beveiligingsmaatregelen om misbruik van en ongeautoriseerde toegang tot persoonsgegevens te beperken. Meer weten over privacy en beveiliging van persoonsgegevens? Lees dan onze privacyverklaring.

De site werkt niet goed. Waar moet ik dit melden?

Vervelend dat de site niet werkt. We willen dit snel oplossen. Stuur een e-mail naar benoordenhoutbegroot@denhaag.nl met daarin een korte uitleg waar het mis gaat en eventueel de URL van de pagina waar het over gaat. We proberen het probleem dan zo snel mogelijk op te lossen.

Login om verder te gaanAnnuleren