Spring naar inhoud

Veelgestelde vragen

In het kort

Heb je vragen over het gebruik van Benoordenhout Begroot? Kijk dan eerst of je vraag op deze pagina beantwoord wordt.

Staat het antwoord op je vraag er niet tussen? Stuur dan een e-mail naar benoordenhoutbegroot@denhaag.nl. Je krijgt zo snel mogelijk antwoord.

Waarom gaat het wijkbudget ondanks de coronamaatregelen toch door?

De te doorlopen stappen voor het wijkbudget Benoordenhout zijn zo aangepast dat alle fysieke contactmomenten vervangen zijn door communicatie via de site, social media, e-mail en telefoon. Want ondertussen gaan we wel door, met elkaar, om de stad mooier te maken.

Wat gebeurt er met mijn plan als het op de site staat?

Na het indienen (uploaden) van je plan voer je t/m 20 december (online) campagne. Je promoot bijvoorbeeld via social media jouw idee, maakt wijkbewoners enthousiast en verzamelt hiermee 15 likes.

Bij 15 likes voor jouw plan, ga je door naar de volgende ronde. Tijdens deze ronde bekijkt de gemeente, samen met Wijkvereniging Benoordenhout, de plannen op haalbaarheid.

Vervolgens worden alle uitvoerbare plannen op 1 maart 2021 bekendgemaakt op de website.

Op 1 maart 2021 ontvangen alle wijkbewoners een brief met een unieke stemcode.

Hiermee kan gestemd worden t/m 29 maart 2021 en is het mogelijk om het wijkbudget van € 40.000,- over de haalbare plannen te verdelen

Rond 6 april 2021 worden de winnende plan(nen) bekendgemaakt.

Ik heb een plan ingediend, maar ik wil mijn plan graag wijzigen. Kan dat?

Je kunt je plan aanpassen zolang er nog geen likes zijn uitgebracht of een argument (voor of tegen) bij is geplaatst. Je moet hiervoor ingelogd zijn met het emailadres waarmee je je plan hebt ingestuurd. Is er al wel op je plan gereageerd, maar wil je toch nog wat aanpassen? Mail je vraag dan naar benoordenhoutbegroot@denhaag.nl en dan kijken we hoe we je kunnen helpen.

Hoe kan ik mijn ingediende plan op Benoordenhout Begroot delen op mijn Facebookpagina, Twitter, WhatsApp, etc.?

Op jouw planpagina vind je rechts bovenaan onder het kopje ‘Deel dit plan’ knoppen om je plan te delen via Facebook, Twitter, WhatsApp en e-mail. Je kunt natuurlijk ook de URL van je planpagina kopiëren uit de adresbalk van je internetbrowser, en deze zelf delen met wijkgenoten.

Verdwijnt mijn plan als ik op 20 december niet voldoende likes heb?

Nee. Ook na de campagnetijd blijft je plan op de site staan. Deze wordt dan opgenomen in het archief van geüploade plannen om anderen te inspireren. Op 6 juni 2021 (twee maanden na de bekendmaking van de winnende plannen) worden de namen van alle planindieners geanonimiseerd.

Mag ik mijn eigen plan liken?

Ja, je kunt eenmalig je eigen plan liken.

Waarom heb ik 15 likes nodig om mijn plan door te laten gaan naar de volgende ronde?

De gemeente vindt het belangrijk om te weten of er draagvlak in de wijk is voor een plan. Daarom vragen we bewoners ook te reageren op de plannen. Dat kan door een plan te liken en door middel van argumenten voor en tegen. De argumenten uit de wijk en de likes geven ons een goed beeld van het draagvlak.

Kan ik ook een plan liken zonder een argument te plaatsen?

Ja, dat kan! Maar het is slim om je stem toe te lichten, zodat andere bewoners jouw stem beter begrijpen en zij hierdoor makkelijker een eigen keuze kunnen maken.

Ik heb me vergist en wil mijn mening veranderen. Kan ik mijn like en argument nog veranderen?

Ja, dat kan! Door opnieuw op de stemknop 'voor' te klikken kun je je like ongedaan maken. Nadat je een argument geplaatst hebt, kun je deze wijzigen of verwijderen via de iconen in de rechterbovenhoek.

Ik ben geen bewoner van Benoordenhout, maar ik wil wel graag een plan indienen. Kan dit?

Ja, iedereen mag een plan indienen. Dus ook als je bijvoorbeeld in Benoordenhout werkt of naar school gaat, maar er niet woont. Om een plan te liken of om geld te verdelen, moet je wel in Benoordenhout wonen.

Mag ik een plan liken of geld verdelen als ik niet in Benoordenhout woon?

Nee. Alleen bewoners uit Benoordenhout mogen een plan liken en geld over de plannen verdelen.

Ik wil graag een plan indienen voor een andere wijk in Stadsdeel Haagse Hout. Kan dat?

Leuk dat je zo enthousiast bent over Benoordenhout Begroot. Dat zijn wij ook! Benoordenhout is de derde wijk in stadsdeel Haagse Hout met een eigen wijkbudget. In 2020 kregen Bezuidenhout-West en Bezuidenhout ieder een eigen wijkbudget. Bekijk de planning wanneer de andere wijken aan de beurt zijn. Ook los van het wijkbudget helpen wij je graag om je initiatief verder te helpen. Zo kijken wij of je idee uitvoerbaar is en of het in aanmerking komt voor een activiteitensubsidie.

Waarom heb ik geen wachtwoord nodig?

Uit gebruiksvriendelijkheid werkt deze site zonder wachtwoorden. Je hoeft geen wachtwoord te onthouden om toegang te hebben tot de site. Bovendien vinden wij het veel veiliger om geen wachtwoorden op te slaan van onze gebruikers. Op die manier kunnen wij de privacy het beste waarborgen.

Hoe veilig is deze site?

Benoordenhout Begroot neemt beveiligingsmaatregelen om misbruik van en ongeautoriseerde toegang tot persoonsgegevens te beperken. Meer weten over privacy en beveiliging van persoonsgegevens? Lees dan onze privacyverklaring.

Waarom is de inlog/registratielink maar 48 uur geldig?

Voor je eigen veiligheid is de link in de ontvangen e-mail maar 48 uur geldig. Na registratie herkent onze server telkens wanneer je inlogt weer dat jij het bent. Wel zo makkelijk!

De site werkt niet goed. Waar moet ik dit melden?

Vervelend dat de site niet werkt. We willen dit snel oplossen. Stuur een e-mail naar benoordenhoutbegroot@denhaag.nl met daarin een korte uitleg waar het mis gaat en eventueel de URL van de pagina waar het over gaat. We proberen het probleem dan zo snel mogelijk op te lossen.

Login om verder te gaanAnnuleren